Siirry suoraan sisältöön

Tarinoita syövästä ja sen kanssa elämisestä – kirjallisuuspiiri rintasyöpään sairastuneille

Lisätietoa tapahtumasta

Sairastatko rintasyöpää ja oletko joskus miettinyt, millaisia tarinoita syövästä kerrotaan? Etkö aina tunnista itseäsi medioiden tavoista puhua syövästä?
Voisiko syövästä kertoa jotenkin toisin? Mitä kaikkea toisin kertominen voisi sinun kohdallasi tarkoittaa?

Jos tilanteesi sallii, tule mukaan työikäisille rintasyöpään sairastuneille järjestettävään kirjallisuuspiiriin. Ryhmässä luetaan sairaus- ja syöpäkertomuksia, keskustellaan rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä sekä tehdään luovia ja reflektiivisiä kirjoitusharjoituksia.

Osallistuminen ei vaadi kokemusta kirjoittamisesta tai lukupiireistä. Osallistujilta ei myöskään odoteta aikaisempaa tietoa kertomuksista tai syövästä oman kokemuksensa ulkopuolelta. Kiinnostus osallistua ryhmään riittää. Ryhmää suositellaan ensisijaisesti aktiivisten syöpähoitojen (sytostaatti- ja sädehoitojen) jälkeen.

Ryhmän luovassa ja vuorovaikutteisessa kirjallisuusterapeuttisessa työskentelyssä hyödynnetään kerronnallisen toimijuuden menetelmää, ihmetellään yhdessä vallitsevia syöpätarinoita ja etsitään moniulotteisempia sairaus-, hoito- ja toipumiskertomuksia. Työskentelyn tavoitteena on lisätä osallistujien tietoisuutta vallitsevista kertomuksista sekä mahdollisuuksista kertoa omasta elämästä ja sairaudesta toisin – enemmän omin sanoin.

Ryhmä järjestetään osana tutkimushanketta, ja ryhmästä kerätään tutkimusaineistoa. Pyytämällä lisätietoja sähköpostitse tai ilmoittautuessasi mukaan saat tutustuttavaksesi tiedotteen, joka sisältää tietoa tutkimukseen osallistumisesta, sekä tietosuojaselosteen. Tutkimukselle on Tyksin tutkimuslupa.

Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista, eikä se vaikuta syövän hoitoon tai seurantaan. Ilmoittautuessasi sinun kanssasi sovitaan myös ajankohta alkuhaastattelulle, joka toteutetaan syyskuussa ennen ryhmän alkamista. Ryhmään otetaan enintään 8 osallistujaa, ja se täytetään ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä osallistujien tilanne huomioiden. Ryhmä on maksuton.

Tapaamiset
Kirjallisuuspiiri kokoontuu tiistaisin 24.9.–17.12.2024 (+ alkuhaastattelu) klo 17–19 Turun yliopiston alakampuksella Arcanumissa 2. kerroksen huoneessa Loisto (A229).

Ohjaajat
Ryhmässä on kaksi ohjaajaa. Toinen on dosentti, kirjallisuusterapeutti, hankkeen tutkija Päivi Kosonen ja toinen professori, kirjailija, hankkeen tutkija Hanna Meretoja. Lisäksi ryhmätilanteissa on mukana havainnoimassa väitöskirjatutkija ja kirjallisuusterapiaohjaaja Eevastiina Kinnunen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Päivi Kosonen, paivi.kosonen@utu.fi tai 040 5138467

Lisätietoa tutkimushankkeesta.